De ervaring op het gebied van voeding en geneeskunst

Na de opleiding levensmiddelen-technologie is Marcus gaan werken in het centraal-instituut-voedingsonderzoek van TNO. Daar heeft hij 10 jaar gewerkt tot hij in 1992 kon beginnen met een biologische winkel in de Gelderse stad Zevenaar. Daar genoot hij ruim 10 jaar van het wel en wee in zijn winkel. Doordat de gemeente andere plannen had met de binnenstad, raakte hij zijn parkeerplaatsen en klanten kwijt. Ondertussen was hij begonnen met een klassiek homoeopatie-opleiding en startte hij zijn praktijk in 1989.

In 2003 begon Marcus met een biologische SRV-wagen rond te rijden en na deze spannende omweg van een aantal kilometers, ontdekte hij dat Lochem een grote vraag naar biologische producten had en daarom begon hij in 2006 met een winkel met de naam Marcus Logische Voeding.

Eerst zat hij in de Walderstraat 11, maar het pand was te klein. Het had geen magazijn en doorgroeimogelijkheden. Gelukkig kon hij, na 6 jaar, verhuizen naar de Nieuwstad. Vanaf maart 2012 zat hij daar, met heel veel plezier. Totdat het dak begon te lekken. Overal stonden emmers en waarschuwingsborden voor gladheid. Een paar dak-experts werden erbij gehaald en zeiden dat het dak vernieuwd moest worden, maar dat lag niet in de plannen van de huisbaas. De sfeer werd er niet leuker op.

In juli 2015 kwam helaas de brand erin….. en dat betekende na 20 jaar een “gedwongen vakantie”. Hij was in shock en onder de brandwonden. Zijn partner Patricia heeft hem geholpen en met zijn eigen klassiek homeopathie ervaring krabbelde hij weer overeind en was hij weer helemaal klaar om opnieuw een Biologische winkel te beginnen.

Door de schaarste van huurpanden duurde het nog maanden voordat hij samen met Patricia in het pand op de Walderstraat 34 de V.O.F. Blanda kon beginnen.

Lees artikel:

Publicatiedatum: 20-5-2016

Nieuwe start na verwoestende brand

Lochem krijgt natuurvoedingswinkel met Aziatisch tintje

Tholen - Blanda is de naam van een nieuwe natuurvoedingswinkel in Lochem. De winkel aan de Walderstraat 34 zal op 10 juni 2016 aanstaande feestelijk geopend worden. Het meest bijzondere aan de winkel is dat Blanda gespecialiseerd zal zijn in biologische en Aziatische producten. "We gaan het concept combineren met een soort Toko, we gaan ook allerlei Aziatische producten verkopen, die waar het kan biologisch zijn", vertelt Patricia. Haar man Marcus Sombroek zal de winkel gaan runnen.

Marcus is al een bekende naam in Lochem. Hij runde voorheen namelijk natuurvoedingswinkel Marcus Logische Voeding aan de Nieuwstad. In juli 2015 werd deze winkel tot zijn grote verdriet compleet verwoest door een grote uitslaande brand. Met Blanda maken ze nu dus een nieuwe start, met een nieuwe naam en veel nieuwe producten. "Met de Aziatische producten willen we ons onderscheiden van onder meer reguliere supermarkten die ook steeds meer bio-producten aanbieden. We kwamen tot de ontdekking dat Lochem in de geschiedenis veel in aanraking is geweest met Indonesië en dat er in de Achterhoek geen Toko's waren."

Een paar dagen geleden hebben ze de sleutel gekregen. Er moet nog veel gebeuren om het pand klaar te maken voor de nieuwe start. "De winkel komt aan het begin van de Walderstraat, waar de slagerij zat. De planning is om 10 juni open te gaan. Het pand is 145 vierkante meter groot. Na drie generaties slagers willen we dat de geschiedenis van dit oude pand duidelijk zichtbaar blijft. Dat is de charme van dit pand."

Vrijdag 10 juni aanstaande is er een grootse opening met vele hapjes en drankjes. Klanten krijgen de mogelijkheid om weer deelgenoot te worden van de winkel door middel van een klantenkaart.

Voor meer informatie: Marcus Sombroek, 06 41460513

Door zijn lange ervaring heeft hij veel productkennis opgebouwd en daarom kan hij veel vertellen over het product of uw vraag beantwoorden op het gebied van verschillende diëten, allergieën of ziektes.

Alle producten voldoen aan de vraag van de klant. Daarom is het wel belangrijk om te weten om welke klanten het gaat.

De klanten van Marcus zijn, ruim genomen, mensen die bewust met eten omgaan en bewust zijn met hun wereld om hun heen. Zij willen graag weten waar het vandaan komt, hoe het ontstaan is en het moet vooral ook smaakvol zijn.

Zo is het belangrijk dat er geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Zo blijft de aarde rijk en schoon, zodat het product zijn ware kracht en smaak behoud. Ook het gebruik van groeihormonen en antibiotica wordt hier niet gewaardeerd. Het is namelijk bewezen dat deze stoffen in het product zijn blijven zitten en u dit dus op uw bord krijgt. Streekproducten krijgen hier de voorkeur, zodat het product niet de halve wereld is rondgegaan. Ook zo blijft de aarde schoner.

Met zijn rijke ervaring op het gebied van voeding, natuurproducten en geneeskunst zit Marcus in een mooi pand op de Walderstraat 34 te Lochem. U vindt daar een breed assortiment van mooie, eerlijke producten.


Kom gauw eens een kijkje nemen en koopje doen bij Blanda.